Participa a Viquiterm!

0) Registre. Per començar a participar a Viquiterm s'ha de tenir un usuari a l'àgora de discussió. Per obtenir-lo, necessitaràs un nom d'usuari i un correu electrònic. Registra't aquí i rebràs un correu electrònic de confirmació. Et recomanem que, un cop confirmis el registre i entris a l'àgora, omplis el teu perfil amb una petita descripció.

1) Termcat. Si trobes un terme en anglès o algun altre idioma que volguessis tenir en català, el primer que s'ha de fer és comprovar que aquest terme no hagi estat ja adaptat en llengua catalana pel TERMCAT, el centre de terminologia. Busca el terme al Termcat i si no hi és o el que hi ha no t'acaba de fer el pes, obre un fil de conversa a l'àgora de Viquiterm.

2) Obrir un fil. Les categories de l'àgora serveixen per endreçar la informació per temàtiques. Quan obris un nou fil, assegura't que li assignes una categoria. A més, per facilitar la conversa, contextualitza el terme dins d'una frase. Si has trobat el terme per Internet, facilita l'enllaç del lloc on l'has trobat. El context ajudarà a l'adaptació del mot. Cada proposta de terme ha de tenir el seu fil de conversa.

3) Resolts. La idea és debatre sobre les possibilitats de traducció d'un terme en un fil de conversa a l'àgora Viquiterm. Un cop s'arriba a un acord, aquest terme passarà a la categoria Resolts. Serà una traducció provisional que es passarà al TERMCAT, que tindrà accés a tot el diàleg que ha portat a aquesta traducció provisional perquè faci una proposta definitiva a l'IEC. Només podran editar aquesta categoria les persones amb el rol de moderadores.

Aquest és el flux de les paraules, des de que es troba un terme fins a ser acordat entre les participants del fil de debat o tema:

Descarrega el tutorial bàsic sencer.